dijous, 2 de juliol de 2015

La vellesa i els records


El pájaro espectador
Wallace Stegner
Libros del Asteroide

Una molt bona novel·la. Estic contenta d'haver insistit i no haver-la abandonada, si bé he de dir que vaig aparcar-ne la lectura per dues historietes més lleugeres.

És una història en dos temps. En el present, Joe i Rut són vells i gaudeixen d'una jubilació daurada que ja voldrien molts, tot i què ell no acaba de gestionar d'allò més bé el fet d'envellir. Arran de l'arribada d'una postal, inicien la lectura compartida del diari personal que ell va escriure molts d'anys abans, crec que vint, durant el viatge que feren a Dinamarca amb la finalitat de conèixer les arrels de la seva mare.

No cont res més, tret de les meves sensacions: els personatges estan molt ben construïts. Les referències literàries que apareixen al llarg del llibre, motivades en gran part pel fet que en Joe fou agent literari, estan molt ben duites. La "trama danesa" està ben resolta i enganxa. I, per sobre de tot, el que per a mi és el bessó del llibre: veure la dificultat del protagonista per adaptar-se a la decrepitud del cos, encara que sigui pausada i lleugera, i l'esforç i el procés que implica superar-ho i deixar-se dur. També resalt la relació de la parella, després d'anys de convivència.

Resumint, ben recomanable.

2 comentaris:

maria ha dit...

Me l'apunto!

Jessica L. Smith ha dit...

Nunca creí en hechizos o magias hasta que conocí a este lanzador de hechizos especial llamado Dr.WEALTHY. El hombre con el que quería casarme me dejó por otra mujer y mi vida estaba al revés. Estuvimos juntos durante 4 años y realmente lo amo mucho, me dejó por otra mujer sin ninguna razón, intenté llamarlo, nunca contestó mis llamadas y no quiere verme. Hasta que vi una publicación sobre Dr.WEALTHY sobre cómo ha estado ayudando a las personas y le conté al hombre lo que sucedió. me ayudó a hacer algunas lecturas y después de las lecturas me hizo darme cuenta de que la otra mujer había hecho algunos hechizos sobre mi esposo y esa es la razón por la que me dejó, me dijo que me ayudará a lanzar un hechizo para traer él de vuelta. Al principio era escéptico, pero lo intenté. En 4 días, mi esposo me llamó y vino a pedirme disculpas. No puedo creer que pueda volver a verme, pero ahora estoy feliz de que haya regresado y ahora estamos casados ​​y vivimos como una familia feliz. Estoy publicando esto en el foro si alguien necesita la ayuda de este hombre. Puede contactarlo a través de esta dirección de correo electrónico: wealthylovespell@gmail.com o llamar / Whatsapp +2348105150446