dilluns, 11 de juny de 2012

L'ètica, segons Robert MulliganEn realitat el post s'hauria de titular "L'ètica, segons Harper Lee", ja que ella és autora del llibre To kill a mockingbird, ("Matar a un ruiseñor"), sobre el que Mulligan és basà per dirigir en 1962 la pel·lícula amb el mateix títol. Disculpau, per cert, que l'escrigui en castellà, però és així com el tenc arrelat al coret.

"Matar a un ruiseñor" fou un dels millors descobriments que em va facilitar José Luis Garci a "Qué grande es el cine". Per a mi va esser un dels millors programes. L'atmosfera generada pel film, abans i després de l'emissió, era única. Crec que la vaig veure a ca la padrina, en aquells temps tenia la seva sala d'estar per a mi tota sola i uns ulls de 18 anys que es deixaven emocionar fàcilment.

No he trobat cap de les escenes que cercava, per tant he considerat que el millor que podia fer era enllaçar-vos un fragment de la banda sonora. No us deixeu cansar pels primers acords i seguiu escoltant, perquè després del minut 1 començareu a respirar l'essència de la història.

El personatge protagonista, Atticus Finch (Gregory Peck), és considerat encara com un dels grans herois nordamericans. Per a mi representa els valors que ens haurien de caracteritzar a tots. L'ètica és l'eina que li serveix de guia en tots els àmbits de la seva vida: 

Un no compren a una persona fins que considera les coses des del seu punt de vista, 
fins que entra dins la seva pell i camina pel món com si fós ell. 

L'única cosa que no es regeix per la regla de la majoria
és la conciència d'un mateix.